Ga direct naar de inhoud

Alexandra Schrijft: 'Vergoeding'

12 november 2020 16:52

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen schrijft op deze plek iedere twee weken over haar werk.

Deze blog van Alexandra luisteren: 

 

 

Samen met persoonlijk zaakbehandelaars zijn we bezig om ouders recht te doen. Het herstellen van onze fouten duurt langer dan we voor de zomer dachten. Om deze teleurstelling te verzachten krijgt iedereen die zich voor 1 november bij ons heeft gemeld, een vergoeding van 750 euro.Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Financiën

Dat is geld dat de ouders zonder voorwaarde krijgen.

Geld dat niet wordt afgetrokken van de compensatie en dat ook niet verrekend wordt met andere schulden bij de Belastingdienst. Het is de bedoeling dat het voor kerst op de bankrekening staat.

Ruimte

Ik hoop dat het vooruitzicht op dit bedrag er voor zorgt dat gedupeerde ouders met iets meer optimisme naar de decembermaand kunnen kijken. Met dit geld is er wellicht ruimte voor cadeautjes, voor een boom of voor een lekker en gezellig diner.

Niets zelf te doen

Ik kreeg meteen vragen over dit ‘wachtgeld’. Een ouder wilde weten wat ze er voor moest doen. Mijn antwoord is simpel: ouders hoeven zelf niets te doen.

Alle bijna 9000 ouders die zich voor 1 november hebben gemeld, krijgen deze maand een brief met uitleg over deze vergoeding. Als we het rekeningnummer van de ouder hebben, maken we het geld automatisch naar ze over. Mochten we niet zeker weten of we het juiste rekeningnummer hebben, dan nemen we contact op.

Afspraken maken

Om te zorgen dat ouders onder bewindvoering of in schuldhulpverlening dit bedrag ook ontvangen, ben ik in gesprek gegaan met de organisaties van bewindvoerders, schuldhulpverlening en rechter-commissarissen. Ik heb ze gevraagd of ze als beroepsgroep willen handelen naar de geest van deze regeling. Zij hebben toegezegd dat ze hun leden vragen om samen met de ouder goede afspraken te maken over dit geld. Ik vertrouw op een goede uitkomst van die gesprekken.

Handtekening Alexandra

Verder lezen

Lees ook de vorige Alexandra Schrijft's: