Ga direct naar de inhoud

Bedenktijd

Publicatiedatum 03-03-2021 | Laatste update 18-05-2022

Bedenktijd is een periode waarin u nadenkt over of u het eens bent met de uitkomst van uw herbeoordeling. De bedenktijd begint als uw situatie is herbeoordeeld en u een brief hebt gekregen met de voorlopige uitkomst (‘vooraankondiging’). Bij deze brief zit een berekening van uw compensatie.

Bedenktijd krijgt u als u in aanmerking komt voor de compensatieregeling en/of de hardheidsregeling.

Hoe lang duurt de bedenktijd?

De bedenktijd duurt 6 weken. De bedenktijd begint op dag na de datum die in de vooraankondiging staat.

Wanneer krijgt u geld?

Staat in de vooraankondiging dat u geld krijgt? Dan maken wij dat bedrag meteen aan u over. We wachten dus niet tot uw bedenktijd voorbij is.

Wat kunt u doen in de bedenktijd?

Tijdens de bedenktijd kunt u bijvoorbeeld bekijken of onze berekening klopt. Of misschien hebt u nog vragen over de uitkomst. Dit kunt u bespreken met uw persoonlijk zaakbehandelaar.

Misschien wilt u de uitkomst ook met anderen bespreken. Bijvoorbeeld met een juridisch adviseur. Of met vrienden of familieleden. Misschien hebben zij nieuwe ideeën over de situatie. Dingen waar u zelf nog niet aan had gedacht.

Wat kunt u doen als u nog vragen hebt over de voorlopige uitkomst?

Hebt u vragen of twijfels over uw voorlopige uitkomst? Bijvoorbeeld omdat u nieuwe informatie hebt die misschien invloed heeft op de uitkomst? Dan kunt u tijdens dat tijdens de bedenktijd bij ons aangeven. Dit noemen wij ook wel ‘een zienswijze indienen’.

Hoe lang duurt het voordat de uitkomst definitief is?

De definitieve uitkomst ontvangt u na het verlopen van de bedenktijd van 6 weken. Hebt u een zienswijze ingediend, dan kan het iets langer duren. Dat geldt vooral als u de zienswijze pas aan het einde van de 6 weken hebt ingediend. Uw persoonlijk zaakbehandelaar bespreekt dit met u.

Verder lezen

Deel deze pagina