Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Brief over niet halen van wettelijke termijn

22 juli 2021 15:35

Op 1 juli is voor een aantal ouders de termijn verstreken waarbinnen hun herbeoordeling klaar had moeten zijn. Zij hebben dus niet op tijd een beschikking van ons gehad. Ongeveer 5.700 ouders hebben hier vorige week een brief over gekregen. Die brief is per ongeluk ook gestuurd naar 242 ouders voor wie de beoordeling al was afgerond.

De brief was bedoeld voor ouders die zich minimaal een jaar geleden hebben aangemeld voor herstel. We hebben deze ouders eerder een brief gestuurd, waarin stond dat we hen uiterlijk op 30 juni 2021 zouden beoordelen. Maar voor een deel van deze ouders is dat helaas niet gelukt.

Ouders hebben de brief gekregen op 15 en 16 juli. Voor de meeste ouders die de brief kregen, klopt wat er in staat: zij hebben nog geen herbeoordeling gehad of zijn nog in behandeling. De wettelijke termijn is in hun geval inderdaad overschreden.

Als we de termijn van de beoordeling niet halen, lukt het ons om gemiddeld 3,5 maand na het verlopen van de termijn naar de aanvraag te kijken. In de planning kunnen ouders zien wanneer ze wél aan de beurt zijn.

242 ouders die de brief hebben gekregen, hebben al wél een definitieve beschikking van ons gekregen. Zij hadden dus de brief niet moeten krijgen. Dat heeft bij hen mogelijk tot verwarring geleid en dat spijt ons erg. Het Serviceteam belt deze ouders sinds woensdag 21 juli op, om uit te leggen wat er is gebeurd.