Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiƫn, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Commissies

De Belastingdienst wil de fouten met de kinderopvangtoeslag zo goed mogelijk herstellen. Dat doen we niet alleen. Er zijn 3 commissies die kijken of het herstel van de kinderopvangtoeslag goed gebeurt.

Dat zijn deze 3 commissies:

Commissie van Wijzen

Deze commissie:

  • beoordeelt of er net zo is gehandeld als in het CAF 11-onderzoek.
  • beoordeelt in uw eigen geval of u compensatie krijgt, of niet.
  • adviseert over de situaties die zo ernstig zijn dat er dringend extra hulp nodig is, via de vangnetregeling.

Naar de pagina Commissie van Wijzen.

Bezwaarschriftenadviescommissie

Misschien bent u het niet eens met een besluit van de Belastingdienst over uw kinderopvangtoeslag. Dan kunt u bezwaar maken. Bijvoorbeeld tegen een besluit over de hoogte van uw vergoeding. Of andere besluiten die met het herstel van uw kinderopvangtoeslag te maken hebben. De Belastingdienst besluit wat het antwoord op dat bezwaar is. De Bezwaarschriftenadviescommissie geeft daarbij advies aan de Belastingdienst.

Naar de pagina Bezwaarschriftenadviescommissie

Commissie Werkelijke Schade

Misschien hebt u meer schade gehad dan u vergoed krijgt met de herstelregelingen van de Belastingdienst. Dan kunt u naar de Commissie Werkelijke Schade. Deze commissie bekijkt uw verzoek en brengt advies uit aan de Belastingdienst. Zodat we deze ouders extra kunnen helpen. Let op: u kunt pas naar de Commissie Werkelijke Schade nadat uw zaak integraal is behandeld door de herstelorganisatie van de Belastingdienst.

Naar de pagina Commissie Werkelijke Schade