Ga direct naar de inhoud

Ouderpanel Kinderopvangtoeslag

Publicatiedatum 17-06-2020 | Laatste update 28-06-2022

Er is een speciale groep van ouders die zich inzet voor de mensen die in de problemen zijn gekomen met de kinderopvangtoeslag. Deze groep heet het Ouderpanel Kinderopvangtoeslag. Er zitten 12 ouders in het Ouderpanel. Zij geven advies aan staatssecretaris De Vries en de Belastingdienst.

Het Ouderpanel denkt mee en geeft advies aan de Belastingdienst. Dat gaat over het aanpakken van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook geven zij hun mening over oplossingen die door de Belastingdienst zijn bedacht. De Belastingdienst leert op deze manier van de ouders.

Spreken voor alle ouders

De ouders wonen in verschillende delen van Nederland. Zij hebben allemaal ook zelf problemen met de Belastingdienst gehad. Zij overleggen één keer per maand met elkaar. Of vaker als het nodig is. Het ouderpanel is onafhankelijk. Alle adviezen zijn openbaar. Iedereen kan ze lezen op deze website. De ouders mogen ook met journalisten praten.

12 ouders gekozen

Er wilden meer dan 12 ouders meedoen aan het ouderpanel. Maar met een grote groep praten is lastig. Een onafhankelijke adviesgroep heeft de 12 ouders gekozen. Een ouder kan daarom niet iemand anders laten gaan als hij of zij niet bij een vergadering kan zijn. In deze onafhankelijke adviesgroep zitten ook experts van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOiNK).

Voorzitter Arre Zuurmond

Het Ouderpanel heeft een voorzitter: Arre Zuurmond. Als voorzitter is hij onafhankelijk. Hij is de contactpersoon voor de Belastingdienst. Het is namelijk belangrijk dat de ouders en de Belastingdienst met elkaar in gesprek blijven. De voorzitter helpt daarbij. De ouders bepalen samen met de voorzitter waarover ze praten.

U kunt Arre mailen met vragen of opmerkingen. Vul daarvoor het onderstaande formulier in. Ook om contact op te nemen met de secretaris van het Ouderpanel, Ilse Fatehmahomed-Thakoer.

Contactformulier Ouderpanel

"*" geeft vereiste velden aan

Uw naam*

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en uw privacy. Op belastingdienst.nl/privacy staat hoe wij dat doen.

Adviezen aan de herstelorganisatie

De voorzitter schrijft alles op wat er wordt gezegd. Hij maakt hier een advies van. Hij stuurt dit advies aan de staatssecretaris en de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). UHT vertelt aan de voorzitter wat zij met het advies van het Ouderpanel doet. De voorzitter vertelt dit weer aan het Ouderpanel. De voorzitter bespreekt 2 keer per jaar (in maart en september) met de ouders hoe het gaat.

Het Ouderpanel kan ook aangeven dat ze met de staatssecretaris wil praten. De voorzitter regelt dit gesprek en is bij het gesprek aanwezig.

Lid worden van het Ouderpanel

Het Ouderpanel is compleet. Er is een wachtlijst om lid te worden. U kunt zich daarom niet meer aanmelden als lid van het Ouderpanel.

Brieven

Verder lezen

Deel deze pagina