Ga direct naar de inhoud

Ouderpanel Kinderopvangtoeslag

Er is een speciale groep van ouders die zich inzet voor de mensen die in de problemen zijn gekomen met de kinderopvangtoeslag. Deze groep heet het Ouderpanel Kinderopvangtoeslag. Er zitten 12 ouders in het Ouderpanel. Zij geven advies aan staatssecretaris Van Huffelen en de Belastingdienst.

Het Ouderpanel denkt mee en geeft advies aan de Belastingdienst. Dat gaat over het aanpakken van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook geven zij hun mening over oplossingen die door de Belastingdienst zijn bedacht. De Belastingdienst leert op deze manier van de ouders.

Spreken voor alle ouders

De ouders wonen in verschillende delen van Nederland. Zij hebben allemaal ook zelf problemen met de Belastingdienst gehad. Zij praten één keer in de 2 maanden met elkaar. Of vaker als het nodig is. De ouders vergaderen in het midden van Nederland. Het ouderpanel is onafhankelijk. Alle adviezen zijn openbaar. Iedereen kan ze lezen op deze website. De ouders mogen ook met journalisten praten.

Ouders gekozen

Er wilden meer dan 12 ouders meedoen aan het ouderpanel. Maar met een grote groep praten is lastig. Een onafhankelijke adviesgroep heeft de 12 ouders gekozen. Een ouder kan daarom niet iemand anders laten gaan als hij of zij niet bij een vergadering kan zijn. In deze onafhankelijke adviesgroep zitten ook experts van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOiNK).

De voorzitter

Het Ouderpanel heeft een voorzitter. Hij heet Arre Zuurmond. Deze voorzitter is onafhankelijk, hij mag geen partij kiezen. Hij is de contactpersoon voor de Belastingdienst. We vinden het belangrijk dat de ouders en de Belastingdienst met elkaar blijven praten. De voorzitter helpt daarbij. De ouders bepalen samen met de voorzitter waarover ze praten.

De voorzitter van het Ouderpanel kunt u mailen met vragen of opmerkingen op arre@ombudsmanmetropool.nl.

U kunt ook contact opnemen met de secretaris van het Ouderpanel Ilse Fatehmahomed-Thakoer, e-mail: i.a.d.fatehmahomed@minfin.nl.

Advies naar de Belastingdienst

De voorzitter schrijft alles op wat er wordt gezegd. Hij maakt hier een advies van. Hij stuurt dit advies aan de staatssecretaris en de Belastingdienst. De Belastingdienst vertelt aan de voorzitter wat zij met het advies van het Ouderpanel doet. De voorzitter vertelt dit weer aan het Ouderpanel. De voorzitter bespreekt twee keer per jaar (in maart en september) met de ouders hoe het gaat.

Het Ouderpanel kan ook aangeven dat ze met de staatssecretaris wil praten. De voorzitter regelt dit gesprek en is bij het gesprek aanwezig.

Lid worden van het Ouderpanel

Het Ouderpanel is compleet. Er is een wachtlijst om lid te worden. U kunt zich daarom niet meer aanmelden als lid van het Ouderpanel.

Officiële stukken van het Ouderpanel

Verslagen en adviezen

Ongevraagde adviezen van het Ouderpanel (pdf)