Ga direct naar de inhoud

Ik heb directe hulp nodig

Publicatiedatum 09-02-2021 | Laatste update 23-05-2022

Zijn uw problemen dringend en kunt u niet wachten op hulp? Lees dan hieronder waar u terecht kunt om hulp te vragen.

Wanneer kunt u bij ons terecht voor directe hulp?

Hebt u zich aangemeld bij UHT als gedupeerde van de kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019, dan kunt u voor dringende problemen contact opnemen met ons Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Dit kan via 0800 - 2 358 358 (gratis). Ons Serviceteam bespreekt met u uw situatie en zoekt uit waar u het beste terecht kunt voor hulp.

Zorgtoeslag, huurtoeslag en/of het kindgebonden budget

U kunt zich ook voor deze directe hulp aanmelden als u eerder hebt aangegeven in dezelfde periode gedupeerd te zijn met de zorgtoeslag, huurtoeslag en/of het kindgebonden budget. Ook dan kunt u voor directe hulp contact opnemen met ons Serviceteam. Het is nog niet duidelijk hoe en in welke situaties we gedupeerden van deze toeslagen compenseren. Aanmelden voor de regeling voor de zorgtoeslag, huurtoeslag en/of het kindgebonden budget kan niet. Er wordt hard gewerkt deze regeling vorm te geven. Zodra er meer duidelijkheid is, dan maken we dit bekend op de pagina zorgtoeslag, huurtoeslag en/of het kindgebonden budget.

Hebt u een persoonlijk zaakbehandelaar door ons toegewezen gekregen? Neem dan met hem of haar contact op.

Woont u in het buitenland?

Woont u niet in Nederland, neem dan contact op via +31 555 385 385. Dit is het nummer van de Belastingtelefoon Buitenland. Vraag om doorverbonden te worden naar het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Noodvoorziening

Misschien komt u in aanmerking voor de Noodvoorziening. Deze voorziening is een eenmalige gift aan ouders van maximaal €500. Komt u in aanmerking voor de Noodvoorziening? Dan maken wij de volgende werkdag het eenmalige bedrag van maximaal €500 aan u over. Dit bedrag verrekenen wij niet met het geld en hulp door problemen met de kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019. Ook niet met openstaande toeslag- en/of belastingschulden. U hoeft de eenmalige gift van €500 nooit terug te betalen.

Het kan ook zijn dat u in aanmerking komt voor het naar voren halen van de betaling van €30.000 en andere hulp door het Brede Hulpteam. Als u hiervoor in aanmerking komt dan maken wij meestal binnen 2 weken het bedrag aan u over.

Voorbeelden dringende problemen

  • Ernstig ziek zijn.
  • Geen boodschappen of medicijnen kunnen kopen.
  • Geen kleding en/of schoolspullen voor uw kinderen kunnen kopen.

Wanneer kunt u bij gemeenten terecht voor dringende problemen?

Ex-partners en kinderen die door het stopzetten van de kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 in de problemen zijn gekomen, kunnen terecht bij de gemeenten. Zij kunnen voor u uitzoeken waar u het beste terecht kunt voor hulp. De regelingen voor ex-partners en kinderen zijn namelijk nog in ontwikkeling. Zodra hierover meer duidelijkheid is, dan maken we dit bekend op deze website.

Verder lezen

Deel deze pagina