Ga direct naar de inhoud

U hebt dringend hulp nodig

U kunt ons om directe hulp bij nood vragen. Lees hier welke hulp in uw situatie het meest geschikt is.

Voorbeelden van dringende problemen

  • U bent ernstig ziek.
  • U kunt geen boodschappen of medicijnen kopen.
  • U kunt geen kleren of schoolspullen voor uw kinderen kopen.

Noodvoorziening

Hebt u nog geen €30.000 of compensatie ontvangen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Noodvoorziening. De Noodvoorziening is een eenmalige gift aan ouders van maximaal €500. Komt u in aanmerking voor de Noodvoorziening? Dan maken wij de volgende werkdag het geld aan u over. Dit bedrag verrekenen we niet met het geld en hulp die u later ontvangt als tegemoetkoming voor de fouten met de kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019. U hoeft de eenmalige gift van maximaal €500 nooit terug te betalen.

Het kan ook zijn dat u zich heeft aangemeld maar nog geen bericht heeft gekregen of u in aanmerking komt voor €30.000. We kunnen dan onderzoeken of we dit sneller kunnen doen. Komt u in aanmerking voor de €30.000? Dan maken we het bedrag meestal binnen 2 weken aan u over.

Geestelijke nood

We zijn er ook om andere vormen van noodhulp voor u te regelen. Maakt u zich veel zorgen over problemen? Dat kan tot geestelijke spanningen leiden en soms zelfs tot de gedachte niet meer te willen leven. Is dat bij u het geval of ziet u dat bij een gezinslid de spanningen teveel oplopen? Aarzel niet contact op te nemen voor hulp. We kunnen snel de juiste hulp voor u inschakelen.

Direct contact met het Serviceteam

Hebt u zich al aangemeld als gedupeerde van de kinderopvangtoeslag, neem dan voor uw dringende problemen contact op met ons Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.  Dit kan via 0800 - 2 358 358 (gratis). Ons Serviceteam bespreekt met u uw situatie en zoekt uit waar u het beste terecht kunt voor hulp.

Vanuit het buitenland bellen

Voor bellen vanuit Caribisch Nederland of het buitenland is een ander nummer beschikbaar dat niet gratis is. Neem contact op via +31 555 385 385. Dit is het nummer van de Belastingtelefoon Buitenland. Vraag om doorverbonden te worden naar het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Aanmelden als gedupeerde ouder kinderopvangtoeslag

U hebt zich nog niet aangemeld als gedupeerde ouder kinderopvangtoeslag? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Verder lezen

Deel deze pagina