Ga direct naar de inhoud

Direct hulp nodig

Kunt u niet op hulp wachten en zit u in acute problemen? Dan kunt u zich melden bij het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. We gaan u dan zo snel mogelijk helpen.

Voor wie?

Vrouw met kind aan tafel krijgen uitleg

U zit in een urgente situatie als u bijvoorbeeld:

  • ernstig ziek bent;
  • geen boodschappen of medicijnen kunt kopen;
  • geen schoolspullen of kleding voor uw kinderen kunt kopen.

Als u in deze situatie zit, dan kunt u niet wachten. U hebt zo snel mogelijk ondersteuning nodig. Dat geldt óók voor mensen die gedupeerd zijn met zorgtoeslag, huurtoeslag en/of kindgebonden budget en die daardoor in een urgente situatie zitten.

Zit u in een urgente situatie?

Neemt u dan contact op met het Serviceteam via 0800 - 2 358 358 (gratis). Wij kijken op basis van uw situatie welke mogelijkheden er zijn om u te helpen. Als dat nodig is, kunnen we afwijken van het reguliere proces.

Hoe werkt het?

Geeft u aan dat u urgente problemen hebt? Dan kijkt het Serviceteam over welke problemen het gaat. Afhankelijk van de omvang van uw problemen kan het Serviceteam:

  • een bedrag van maximaal €500 voor u aanvragen. Dat heet een Noodvoorziening.
  • aan het Brede Hulpteam vragen of zij uw situatie op korte termijn willen beoordelen. Zij kijken of u in aanmerking komt voor de betaling van €30.000 en halen deze betaling dan naar voren.

Noodvoorziening

Sommige financiële problemen zijn zo ernstig, dat u echt geen dag langer zonder hulp kunt. U kunt bijvoorbeeld geen boodschappen meer doen, geen medicijnen betalen of geen schoolspullen voor uw kind kopen. Voor u kan een Noodvoorziening nodig zijn.

Een noodvoorziening is een eenmalige gift van maximaal €500. Deze gift is bedoeld voor ouders aan wie wij de compensatie of tegemoetkoming vanwege de hersteloperatie niet op tijd kunnen uitkeren.

Komt u in aanmerking voor de Noodvoorziening? Dan zorgen wij ervoor dat de volgende werkdag het bedrag van maximaal €500 aan u wordt uitgekeerd. U kunt één keer een beroep doen op de Noodvoorziening.

Het bedrag van de noodvoorziening wordt niet verrekend met openstaande toeslag- of belastingschulden. Ook houden wij het bedrag van de noodvoorziening op een later moment niet in op het toe te kennen bedrag aan compensatie of tegemoetkoming. U hoeft dit nooit terug te betalen.

Als de Noodvoorziening niet genoeg is

Hebt u op korte termijn behoefte heeft aan een groter bedrag dan de €500? Dan kijken we of we de betaling van €30.000 voor u naar voren kunnen halen. Uw situatie wordt dan met voorrang behandeld. Komt u inderdaad in aanmerking voor deze betaling? Dan kunnen wij meestal binnen 2 weken aan u uitbetalen.

Hebt u op dit moment al een persoonlijk zaakbehandelaar? Dan kunt u direct met hem of haar contact opnemen. Geef aan dat u acuut in de problemen zit en leg uit wat er aan de hand is. Dan kan hij of zij zo snel mogelijk voor u aan het werk.

Neem contact met ons op

Het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag is bereikbaar via 0800 - 2 358 358. Zie Contact voor alle informatie.

Woont u nu niet meer in Nederland?

Ook dan kunt u een Noodvoorziening aanvragen. Vanuit het buitenland bereikt u ons op nummer +31 555 385 385. Dit is het nummer van de Belastingtelefoon Buitenland. Vraag om doorverbonden te worden naar het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Lees meer over herstel voor ouders die nu in het buitenland wonen.

Deel deze pagina