Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financi├źn, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Een verzekering afsluiten na royement

21 juli 2021 14:33

Ouders met schulden kunnen soms ook hun verzekeringspremies niet meer betalen. Het gevolg hiervan is een achterstand, en soms zelfs een royement. Een aantal verzekeraars heeft nu afgesproken dat zij bij gedupeerde ouders niet meer kijken naar betalingsachterstanden. Daardoor kunnen zij weer een verzekering afsluiten.

Een royement betekent dat de verzekering hen niet meer wil verzekeren. Dat maakt het ook heel moeilijk om een nieuwe verzekering af te sluiten. Voor gedupeerde ouders hebben de verzekeraars nu afgesproken dat zij niet meer kijken naar het verleden. Zij zullen hen niet weigeren omdat zij hun premies niet meer konden betalen.

Levensverzekeringen en schadeverzekeringen

Deze afspraak geldt voor levensverzekeringen en schadeverzekeringen en voor verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars. Er kunnen nog wel andere redenen zijn waarom verzekeraars u weigeren. Kijk hiervoor in de voorwaarden van de verzekering.

Zorgverzekeringen

Voor zorgverzekeringen werkt het net iets anders. Er wordt nog gewerkt aan een regeling voor schulden bij een zorgverzekeraar. En aan een oplossing om zo snel mogelijk weer normale premie te betalen aan de zorgverzekeraar. Dit geldt ook voor het opstarten van de aanvullende zorgverzekering. Informatie hierover volgt zodra deze regelingen gereed zijn.