Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Uitleg over de eerste uitbetalingen

20 juli 2020 11:30

Vrouw met kat op sofa

Zoals beloofd krijgt –na de betaling aan de CAF-11 ouders- nu ook de volgende groep van 100 gedupeerde ouders geld. Wij betalen het bedrag rond 30 juli uit. Dit is het begin van het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag.

We willen zo snel mogelijk zoveel mogelijk ouders helpen. Daarom zijn we deze maand begonnen met ouders die we snel kunnen helpen.

Eerste 100 ouders

De eerste 100 ouders krijgen op 23 of 24 juli een brief van hun persoonlijk zaakbehandelaar. Zij zijn gebeld en weten dat ze bij de eerste 100 ouders zitten die geld krijgen. De persoonlijk zaakbehandelaar heeft met de ouders gesproken over hun zaak, de verschillende regelingen en de beste oplossing voor de ouders.

Zit u er niet bij?

Bent u niet gebeld over de uitbetaling? Dan zit u niet in de groep van de eerste 100 ouders die geld krijgen.

In één keer helemaal goed

Eerder hebben we gezegd dat ouders die zich al vroeg bij ons hebben gemeld, als eerste aan de beurt zouden komen voor herstel. En dat we ouders in heel schrijnende situaties met voorrang helpen.

Dat laatste doen we uiteraard nog steeds. Bij veel ouders die zich al vroeg hebben gemeld, is de situatie zó ingewikkeld dat er meer tijd nodig is om hen goed te helpen. We willen voor elke ouder de problemen graag in één keer helemaal goed oplossen. Daarom valt een aantal van deze ouders nog niet onder de eerste 100 ouders die in juli al compensatie krijgen.

We begrijpen goed dat u teleurgesteld bent als u bij u het geval is. We pakken de zaken alleen wél op en geven u in dat geval nog steeds zoveel mogelijk voorrang.

Tot slot

De uitbetalingen in juli zijn pas een eerste stapje. Achter de schermen werkt Toeslagen intussen hard om ook zoveel mogelijk andere ouders te helpen én te betalen.

Meer informatie

Vragen?

Hebt u vragen? Dan kunt u die stellen aan uw persoonlijk zaakbehandelaar. Als u die nog niet hebt gekregen, kunt u ook bellen met het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Deel deze pagina