Ga direct naar de inhoud

Even stoppen met betalen aan de Belastingdienst

Als u ons hebt gevraagd om uw kinderopvangtoeslag opnieuw te beoordelen, hoeft u ons niets terug te betalen vóór er duidelijkheid is over uw situatie. Dat geldt niet alleen voor de toeslag voor kinderopvang, maar ook voor andere toeslagen en uw gewone belastingaangifte. En hebt u nog recht op toeslag? Dan krijgt u gewoon dat hele bedrag.

Over uw openstaande schuld

Zolang we uw kinderopvangtoeslag niet opnieuw hebben bekeken, zit u nog in een vervelende situatie. Want uw schuld bij de Belastingdienst staat nog open en u bent het recht op kinderopvangtoeslag verloren.

Aan het begin van dit jaar betaalde de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag die u had aangevraagd niet uit. In plaats daarvan is het bedrag in één keer afgetrokken van uw schuld zodat deze omlaag ging. Maar stel dat straks blijkt dat u niets fout hebt gedaan en uw schuld hoe dan ook onterecht was?

Omdat we u eerst duidelijkheid willen geven, draaiden we de verrekening al terug. Daardoor krijgt u nu iedere maand toch weer uw volledige kinderopvangtoeslag. Het is wel belangrijk om te begrijpen dat we ook deze toeslag opnieuw beoordelen. Als uit de nieuwe beoordeling blijkt dat uw toeslag onterecht was, moet u ook deze bedragen terugbetalen.

Als u toch wilt aflossen

Misschien wilt u toch doorgaan met terugbetalen, bijvoorbeeld omdat u het prettiger vindt dat uw schuld nu al kleiner is. Dat kan. U kunt de termijnen zelf overmaken. Twijfelt u wat u moet doen? Neem dan gerust contact op met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.