Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Excuusbrief en verklaring geen fraudeur naar meer ouders verstuurd

9 november 2021 17:19

Vanaf deze week krijgen steeds meer gedupeerde ouders een persoonlijke brief met daarin excuses van het kabinet. Bij de brief zit een officiële verklaring. Hierin staat dat de ouder geen fraudeur is met de kinderopvangtoeslag.

De brief en verklaring worden verstuurd aan ouders die gedupeerd zijn en geld hebben ontvangen.

Wat staat er in?

In de brief schrijft de demissionaire staatssecretaris Van Huffelen dat zij zich betrokken voelt bij de ouders. En dat ze naast geld ook andere hulp wil bieden. “Wij hebben ernstige fouten gemaakt bij de kinderopvangtoeslag”, zo schrijft ze. Bij de brief zit een document met een officiële verklaring van het kabinet. De verklaring is ook ondertekend door demissionair minister-president Rutte.

Niet iedereen tegelijk

De brieven worden in delen verstuurd. Als eerste kregen afgelopen weken 200 ouders een telefoontje van het Serviceteam om deze brief en verklaring toe te lichten. Veel ouders gaven in het telefoongesprek aan het fijn te vinden om nu eindelijk zwart op wit te hebben dat de Belastingdienst en Toeslagen fouten hebben gemaakt en dat het niet aan hen lag. Dat zij gedupeerd zijn en geen fraudeur met de kinderopvangtoeslag.

We bellen eerst

De komende maanden bellen we en versturen we de brief en verklaring naar alle andere gedupeerde ouders. Het serviceteam probeert de ouders eerst telefonisch te bereiken. We bellen maximaal 3 keer. Krijgen we de ouder niet te pakken, dan laten we een bericht achter op de voicemail. Als de ouder geen voicemail heeft dan kunnen we geen bericht achterlaten. Daarna sturen we de brief.

We bellen met nummer 055 543 4710. U kunt dit nummer niet terugbellen.

Het bellen kost tijd en daarom krijgt niet iedereen de brief deze week. De planning is als volgt:

Gebeld Uiterlijk brief ontvangen
1 t/m 3 november10 november
8 t/m 11 november18 november
15 t/m 19 november26 november
24 t/m 30 november4 december
1 t/m 7 december14 december
Januari 2022Januari 2022

We bellen en sturen de brief en verklaring naar het laatst bij ons bekende adres en telefoonnummer. In een aantal gevallen is dit het adres van een bewindvoerder.

Witte envelop

De brief wordt verstuurd in een witte envelop op A4-formaat. Daarin zit de excuusbrief en de verklaring. Op de achterkant van de verklaring staat hoe we hebben bepaald dat de ouder geen fraudeur met kinderopvangtoeslag is.

Verder lezen

 

Deel deze pagina