Ga direct naar de inhoud

Herkent u zich in deze situatie? Team Nazorg staat dan voor u klaar

23 april 2021 11:49

Voor veel ouders kunnen wij snel vaststellen of zij in aanmerking komen voor de €30.000. Dat doen wij op basis van de uitkomsten van de lichte toets. Dit gaat veel sneller dan wanneer we alles met de hand doen. Er zijn ook ouders waarbij wij handmatig moeten toetsen, omdat we niet automatisch kunnen vaststellen dat zij in aanmerking komen voor herstel.

Komt uit de lichte toets dat wij nu geen reden zien om €30.000 uit te betalen? Dan sturen wij een brief. Inmiddels heeft een grote groep ouders deze brief ontvangen. Bij sommige ouders zien wij dat zij nooit kinderopvangtoeslag hebben aangevraagd of geen kinderen hebben. Bij andere ouders zien we dat zij geld moesten terugbetalen omdat het inkomen hoger was dan bij het voorschot was aangenomen. Dat kan voor ouders als onrechtvaardig aanvoelen. Maar de Catshuisregeling is alleen bedoeld voor ouders die onterecht kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, door de alles-of-niets benadering, de fraudejacht of het onterecht weigeren van een betalingsregeling.

Herkent u zich hierin?

We doen de lichte toets zorgvuldig. Toch gaat het niet altijd goed. Voor de ouders waarbij het niet goed is gegaan, willen wij dat graag oplossen. Zodat zij toch  €30.000 krijgen. Herkent u zich in één van de onderstaande situaties? Dan kunt u bellen met ons Serviceteam. Zij zetten uw verzoek door naar Team Nazorg. Dit team neemt contact met u op en kijkt samen met u of de lichte toets goed is uitgevoerd. U hoeft niet te wachten op een integrale beoordeling.

Herkent u zich in één van deze situaties?

  • U hebt zich aangemeld voor de Catshuisregeling. Maar uw partner heeft de kinderopvangtoeslag aangevraagd. Dan heeft u een brief ontvangen waarin staat dat wij nu geen reden zien om €30.000 te betalen. Voor deze ouders zetten we de juiste aanvrager in het systeem. Zo kunnen wij u snel €30.000 uitbetalen als u gedupeerd bent.
  • Het kan ook zijn dat u pleegkinderen heeft en dat deze kinderen niet bij ons in het systeem staan. Ook dan kijken we samen met u of de uitkomst van de lichte toets daarmee verandert.
  • U herkent zich helemaal niet in de brief die wij hebben gestuurd. En u weet zeker dat wij informatie missen óf dat onze informatie onjuist is. Dan kunt u samen met Team Nazorg kijken naar een oplossing.

Verder lezen

Deel deze pagina