Ga direct naar de inhoud

Ik ben het niet eens met de beslissing op mijn bezwaar - wat kan ik doen?

Publicatiedatum 16-08-2021 | Laatste update 15-04-2022

Hebt u bezwaar aangetekend tegen een besluit van Toeslagen in het kader van herstel? En hebben wij dat bezwaar afgewezen? Dan kunt u beroep instellen bij de rechtbank. Dit moet binnen 6 weken na onze beslissing op uw bezwaar.

Op rechtspraak.nl staat hoe u in beroep gaat én aan welke kosten u moet denken. Op die site worden alle stappen helder uitgelegd. U kunt daar ook online een beroepschrift invullen en meteen verzenden met uw DigiD. U kunt het ingevulde beroepschrift ook per post versturen.

Stuurt u het beroepschrift liever met de post? U stuurt het dan zelf naar de rechtbank. Naar welke rechtbank u het moet sturen vermelden wij bij de beslissing op uw bezwaar.

Houd de naam van de rechtbank bij de hand als u het beroepschrift gaat invullen. Hebt u onze reactie op uw bezwaar met daarin de naam van de rechtbank niet (meer)? Bel dan ons Serviceteam. Zij kunnen dit voor u opzoeken.

Gratis juridische hulp bij beroep

U bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen. Maar weet dat er gratis juridische hulp beschikbaar is voor het indienen van beroep. Een advocaat uit de regeling van gratis juridische bijstand mag u gratis helpen tot en met een beroepsprocedure.

Verder lezen

Deel deze pagina