Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Toeslagen Herstel

Ik denk dat ik onterecht kinderopvangtoeslag terug moest betalen - hoe meld ik dit?

Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag in het verleden onterecht is stopgezet? En hebt u zich nog niet bij ons gemeld? Dan kunt u bellen met het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Nadat u zich hebt gemeld, beoordelen wij of uw kinderopvangtoeslag inderdaad onterecht is gestopt. Als dat zo is dan krijgt u daar bericht van.

Had u zich al eerder gemeld? Dan hoeft u niets te doen.

U kunt iemand machtigen om u te helpen

Bij de bevestiging zit een formulier waarop u kunt aangeven dat u iemand wilt machtigen. Diegene kan de beoordeling dan verder met ons regelen, namens u. Wilt u dit? Vul dit dan op het formulier in. Stuur het formulier ook terug als u geen gemachtigde hebt. Dit hebben wij nodig voor uw telefoonnummer.

Tijdelijk niet terugbetalen

Soms hoeft u tijdens de beoordeling tijdelijk niets te betalen aan de Belastingdienst. U krijgt een brief waarin staat of dat zo is. U kunt altijd doorgaan met terugbetalen als u dat liever doet.

Laat gerust van u horen

Hebt u geen brief van ons gehad? En denkt u dat u ook gedupeerd bent? Of staat er in uw brief dat u geen recht hebt op compensatie? En denkt u dat dat wel zo is? Dan kunt u zich bij ons melden. Wij kijken dan samen met u wat er mogelijk is.