Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Informatie voor gedupeerden zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget

15 maart 2021 08:42

Uit onderzoek blijkt dat mensen die tussen 2012 en 2016 zorgtoeslag, huurtoeslag en/of kindgebonden budget moesten terugbetalen, mogelijk ook gedupeerd zijn. Dat kan zijn omdat zij óók vooringenomen zijn behandeld of omdat zij ten onterechte het verwijt van opzet of grove schuld (O/GS) kregen. Wij vinden dat deze mensen recht hebben op herstel, net als de gedupeerden van kinderopvangtoeslag.

Wij werken op dit moment aan een herstelregeling voor deze doelgroep. Dat willen we zorgvuldig doen. En dat kost tijd. We verwachten dat we de herstelregeling in het najaar van 2021 aan de Tweede Kamer kunnen voorleggen en dat deze in 2022 in werking treedt.

Aanmelden voor herstel

Denkt u dat u vooringenomen bent behandeld met zorgtoeslag, huurtoeslag en/of het kindgebonden budget? Dan kunt u zich naar verwachting later in 2021 aanmelden voor herstel. Maar de behandeling van deze zaken zal pas volgend jaar zijn.

Hou deze website en onze social media gaten goed in de gaten voor nieuwe informatie hierover.

Direct hulp nodig?

Zit u in acute problemen? Bijvoorbeeld omdat u uw huur niet meer kunt betalen en uit huis gezet wordt? En zijn deze problemen zijn ontstaan doordat u onterecht toeslagen moest terugbetalen? Bel dan het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag op 0800 - 2 358 358 (gratis). Wij bespreken uw situatie dan met u. Misschien komt u in aanmerking voor de noodvoorziening.