Ga direct naar de inhoud

Herstelregelingen

Ouders die gedupeerd zijn met kinderopvangtoeslag hebben recht op herstel. Daarvoor bestaan verschillende regelingen. Lees meer over deze regelingen.

Welke regeling is er voor mij?

Op basis van uw verhaal kijken we waar u precies recht op hebt. Lees bij welke situaties uit het verleden u in aanmerking komt voor de herstelregelingen.

Commissie Werkelijke Schade

Is uw werkelijke schade hoger dan het bedrag dat u van UHT krijgt, dan kunt u naar de Commissie Werkelijke Schade (CWS).

Nieuws

23 januari 2023

Algemene UHT-folder ook online beschikbaar

23 januari 2023

De afgelopen weken hebben ouders die wachten op de integrale beoordeling thuis een folder ontvangen. Deze folder is nu ook online beschikbaar.

10 november 2022

Belactie voor mogelijk gedupeerde ouders die zich nog niet gemeld hebben

10 november 2022

Veel mensen hebben zich inmiddels bij UHT aangemeld als (mogelijk) gedupeerde van de kinderopvangtoeslag. Het blijkt dat een deel van de ouders* die eerder kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, zich nog niet hebben aangemeld. UHT heeft deze ouders, die misschien recht hebben op compensatie,…

4 november 2022

Start uitvoering kindregeling

4 november 2022

Nu vandaag de wettekst gepubliceerd is in het staatsblad, is de wet hersteloperatie toeslagen officieel van kracht. Voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders is er een geldbedrag, ondersteuning vanuit de eigen gemeente en is er hulp voor hun persoonlijke ontwikkeling. De kindregeling is…