Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Toeslagen Herstel

Kindpanel: kinderen praten mee

Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het eigenlijk altijd over de getroffen ouders. Maar daar horen natuurlijk ook de kinderen bij. De kinderen van gedupeerde ouders hebben ook hun ervaringen en verhalen. En die vinden wij belangrijk om te horen. Want sommigen kinderen dragen de gevolgen nog steeds met zich mee. Daarom is het Kindpanel opgericht. Het Kindpanel adviseert de Belastingdienst vanuit hún ervaringen. Daarom kunnen kinderen van gedupeerde ouders zich aanmelden voor het Kindpanel.

Wij willen graag leren van de ervaringen van kinderen. Samen met de voorzitter van het Kindpanel, Lea Bouwmeester, kunnen kinderen de Herstelorganisatie Toeslagen van de Belastingdienst en de Staatssecretaris adviseren.

Voorzitter Lea Bouwmeester en het Kindpanel zijn onafhankelijk. Het Kindpanel werkt samen met Missing Chapter. Deze organisatie helpt kinderen om mee te denken en beslissen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Wat doet het Kindpanel?

De kinderen uit het Kindpanel krijgen een stem hoe de Belastingdienst de problemen rond de kinderopvangtoeslag gaat oplossen. Ze kunnen tips geven en meedenken hoe de Belastingdienst dit kan doen. Samen met voorzitter Lea Bouwmeester gaan ze op zoek naar verhalen, adviezen en antwoorden. Dit doen ze onafhankelijk. De Belastingdienst luistert naar hun verhalen en adviezen.

Voorzitter Kindpanel

Lea Bouwmeester, voorzitter KindpanelLea Bouwmeester is een bekende Nederlandse oud-politica. Ze wil graag mensen een stem geven die niet altijd gehoord worden.

"Als voorzitter ga ik er zorg voor dragen dat de kinderen die te maken hebben gehad met het gedoe rondom de Belastingdienst worden gehoord en dat er naar ze geluisterd wordt. Daarvoor gaan we en veilige omgeving creëren waarin kinderen hun ervaringen en belevingen kunnen delen. Dat vind ik belangrijk voor henzelf, maar ook voor de Belastingdienst. Want die wil er van leren en hoe ze dit voor altijd kunnen voorkomen."

Voor wie is het Kindpanel?

Voor de kinderen van ouders, die onterecht kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen.

Hoeveel kinderen zitten er in het Kindpanel?

In het Kindpanel zitten maximaal 10 kinderen van 8 jaar of ouder. De voorzitter, Lea Bouwmeester, wil graag dat er veel verschillende kinderen in het panel zitten. Jongens en meisjes, verschillende leeftijden en verdeeld over heel Nederland. Daarom doet zij samen met de Belastingdienst een oproep om aan kinderen om deel te nemen aan het Kindpanel.

Meld je aan voor het Kindpanel!

Wij willen heel graag de verhalen, maar ook de adviezen van kinderen horen. Wat kunnen we van je leren? Welke adviezen heb je voor ons? Wil je dit met ons delen? Meld je dan nu aan!

Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze aan Lea! Je kunt haar mailen op: voorzitter@kindpanel.nl