Ga direct naar de inhoud

Klacht indienen

Publicatiedatum 22-06-2020 | Laatste update 07-04-2022

Als u ontevreden bent over de manier waarop wij uw zaak behandelen, neem dan contact met ons op. Dan kijken wij wat we daaraan kunnen doen. Wij proberen er zo goed mogelijk met u uit te komen.

Hebt u een persoonlijk zaakbehandelaar? Hij of zij kan op veel vragen antwoord geven. Ook kunt u voor vragen contact opnemen met ons Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Als u dat wilt, kunt u met uw klacht ook naar andere organisaties. Bijvoorbeeld de Nationale Ombudsman, de staatssecretaris van Financiën of de minister van Financiën.

Stap 1. Meld uw klacht

Dit kan op de volgende manieren:

 1. Telefonisch: bel het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag op 0800 2 358 358 (gratis).
 2. Met het klachtenformulier: download het klachtenformulier (111,98 kB, pdf)
 3. Stuur een brief: zet in uw brief de volgende punten:
  • uw naam
  • uw adres
  • uw telefoonnummer
  • de datum waarop u de klacht verstuurt
  • uw klacht: vertel zo duidelijk mogelijk wát er misging, wanneer dat gebeurde en met wie u hebt gesproken. Het is niet erg als u de naam niet meer weet. Hebt u documenten die uw klacht onderbouwen? Maak daar dan kopieën van en stuur die mee. Stuur géén originele documenten mee, want u krijgt ze niet terug.
  • U stuurt uw brief naar:
   Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen
   de directeur
   Postbus 4550
   6401 JC Heerlen

Wij verwerken uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met de privacyverklaring van de Belastingdienst. Hierin staat hoe wij omgaan met uw gegevens en welke rechten u hebt.

Stap 2. Wij nemen contact met u op

Na uw melding belt de klachtbehandelaar u op. Zo weet u dat wij uw klacht hebben ontvangen. U kunt uw verhaal doen en de klachtbehandelaar vraagt u hoe wij u het beste op de hoogte kunnen houden van de afhandeling van de klacht.

Wanneer de situatie en/of u hierom vraagt, is het mogelijk om een onafhankelijke mediator in te schakelen.

De klachtbehandelaar houdt u op de hoogte van de afhandeling van de klacht.

Stap 3. Uw klacht wordt opgelost

Als u en de klachtbehandelaar er samen uitkomen, wordt de klacht ‘informeel’ afgehandeld. Dat betekent dat de klachtbehandelaar u belt en dat u een bericht krijgt met de afspraken die zijn gemaakt. Bent u het er toch niet mee eens, dan kunt u hier altijd op reageren.

Bent u niet tevreden over de informele afhandeling? Of wilt u niet dat wij uw klacht informeel afhandelen? Dan behandelen wij uw klacht 'formeel'. U krijgt dan een brief waarin precies staat wat de volgende stappen zijn om de klacht op te lossen. Daarbij mag u natuurlijk ook zelf informatie geven en zeggen wat u ervan vindt.

Verder lezen

Deel deze pagina