Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiƫn, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Lichte toets tot eind oktober week verlaat

8 oktober 2021 17:29

Door een groot aantal aanmeldingen van ouders bij de herstelorganisatie (UHT) eind maart van dit jaar, is er nu een piek ontstaan in het uitvoeren van de lichte toetsen eind september, begin oktober. Wij zagen deze piek in toetsen aankomen en hebben hiervoor extra collega's ingepland om deze uit te voeren, zodat de ouders netjes binnen de gestelde 6 maanden de uitslag van hun lichte toets zouden ontvangen.

Helaas blijkt dat we toch niet voldoende capaciteit hadden om alle toetsen op tijd uit te voeren. Daarbij hebben we ongeveer 200 ouders niet op tijd kunnen bereiken om hun toetsen te kunnen afronden. Dit zijn ouders waarbij we hun verhaal in de toets willen meewegen of waar we extra toelichting willen geven. Het gaat in de komende weken in totaal om ongeveer 2.600 ouders die we niet binnen 6 maanden de uitslag van de lichte toets kunnen geven. Het zal voor deze ouders ongeveer een week langer duren voordat zij hun uitslag ontvangen.

We verwachten de opgelopen achterstand eind oktober weer ingelopen te hebben. Dan liggen we weer op schema om alle lichte toetsen binnen 6 maanden te doen.

Hebt u vragen hierover? Neemt u dan contact op met het Serviceteam.

Deel deze pagina