Ga direct naar de inhoud

Meer mogelijk met gratis juridische hulp

Publicatiedatum 13-01-2022, 16:45 | Laatste update 22-06-2022, 13:20

Gedupeerde ouders kunnen gratis hulp van een advocaat krijgen. Het aantal onderdelen waarvoor gedupeerde ouders juridische hulp kunnen krijgen is onlangs uitgebreid. Het is nu ook mogelijk gratis hulp te krijgen bij beroep en hoger beroep, bij het verzoek om herbeoordeling van de Catshuisregeling en bij de afhandeling van private schulden. Wie een advocaat wenst, kan die aanvragen via de Raad voor Rechtsbijstand.

Sommige ouders vinden het moeilijk om zelf contact met ons op te nemen. Of ze willen graag onafhankelijke (juridische) hulp bij bepaalde onderdelen van het herstel. Een advocaat kan dan helpen. De regeling die dit mogelijk maakt is aangepast. Het is nu mogelijk bij meer onderdelen van het herstel een advocaat in te zetten.

Wat betekent dit voor u?

Naast de mogelijkheden die er al waren is er nu voor de volgende onderdelen van het herstel ook gratis juridische hulp:

    • Het indienen van beroep of hoger beroep: Hebt u bezwaar aangetekend tegen een besluit van Toeslagen in het kader van herstel? En hebben wij dat bezwaar afgewezen? Dan kunt u beroep instellen bij de rechtbank. Hierbij kunt u nu ook gratis hulp krijgen van een advocaat
    • Verzoek om herbeoordeling van de Catshuisregeling: Hebt u geen €30.000 gekregen? En bent u het daar niet mee eens? Hierbij kunt u nu ook gratis hulp krijgen van een advocaat.
    • Hulp bij het afhandelen van private schulden: Hebt u private schulden, dan kan een advocaat u helpen bij het indienen van de schuldenlijst bij SBN. Bent u het niet eens met de beslissingen van SBN? Dan kan de advocaat u helpen hier bezwaar tegen te maken en bij een beroepsprocedure.

Blijf alert

Wij horen regelmatig dat ouders zelf benaderd worden door bedrijven of personen die juridische hulp aanbieden. Die hulp is meestal niet gratis. Ons advies: Vraag iemand die hulp aanbiedt altijd naar wie zij zijn, wat ze precies voor u kunnen doen en wat het kost. Bel bij twijfel de Raad voor Rechtsbijstand via 088 787 1234. Lees ook Een goede advocaat hoeft niet duur te zijn

Verder lezen

 

Deel deze pagina