Ga direct naar de inhoud

Meer ouders krijgen 750 euro

8 december 2020 15:20

Vader, moeder en 2 dochters op bankje in gras spelen

In de 4e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag die staatssecretaris Van Huffelen vrijdag 4 december aan de Tweede Kamer stuurde, staat dat het aantal ouders dat in aanmerking komt voor de tegemoetkoming van 750 euro, wordt uitgebreid. De 750 euro is een vergoeding voor het wachten op hun beoordeling.

 

Ouders die zich vóór 1 november bij ons hebben aangemeld voor herstel hadden al recht op de vergoeding. De tegemoetkoming wordt nu uitgebreid naar 2 andere groepen ouders:

  1. Ouders die op 1 maart een schuld bij ons hadden, waarvan de terugbetaling in maart is stopgezet, én zich nog niet hadden aangemeld voor herstel
    Deze ouders hebben in maart of in juni 2020 een brief gekregen. Hierin stond dat zij in het verleden misschien onterecht geen persoonlijke betalingsregeling hebben gekregen, omdat er sprake zou zijn van “Grove Schuld”. Er stond ook in dat wij nog contact met hen opnemen over de behandeling van hun dossier. Ze mochten er dus vanuit gaan dat een aparte melding niet nodig was.
  2. Ouders die onterecht bericht kregen dat wij geen fouten hebben gemaakt in hun onderzoek, én die zich nog niet hadden aangemeld voor herstel
    Deze ouders hebben hierover in november 2020 een brief gekregen. Hierin stond dat wij hen eerder dit jaar hebben gezegd dat er geen fouten zijn gemaakt in hun onderzoek. En dat dat niet klopt. Er zijn waarschijnlijk wél fouten gemaakt. Ook zij mochten er daarom vanuit gaan dat een aparte melding niet nodig was.

Het gaat in totaal om ongeveer 7350 ouders.

Vanzelf uitbetaald

Deze ouders hoeven zelf niets te doen. Zij krijgen het geld vanzelf uitbetaald, als de Belastingdienst de juiste gegevens heeft. Dat gebeurt dan zeer waarschijnlijk nog deze maand.

Over de regeling

De tegemoetkoming van 750 euro is voor alle ouders die zich vóór 1 november gemeld hebben voor herstel, inclusief de ouders die al eerder dit jaar compensatie hebben gekregen. Inmiddels hebben ruim 8600 ouders de tegemoetkoming al op hun rekening staan.

Verder lezen