Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Schuldenlijst inleveren bij het Msnp-loket

7 september 2021 09:13

Zit u in de Msnp? Uw schuldhulpverlener kan uw schuldenlijst indienen bij  het Msnp-loket van de Belastingdienst. Uw schuldhulpverlener weet waar hij deze lijst naartoe moet sturen. Hebt u vragen? Dan kunt u deze stellen aan het Serviceteam of via uw persoonlijk zaakbehandelaar.

Het Wsnp-loket is al eerder open gegaan. De verificatielijst van uw schulden kan dus ook ingediend worden. Uw bewindvoerder weet waar deze lijst naartoe gestuurd moet worden.

Schuldhulpverleningstrajecten zijn zware trajecten waar wij gedupeerde ouders graag zo snel mogelijk uit willen halen. Daarom gaan we de oorspronkelijke schulden van gedupeerde ouders die in een Wsnp of Msnp-traject zitten afbetalen. Dit geldt ook voor hun toeslagpartners die in een Wsnp of Msnp-traject zitten.

Niet alle schulden worden meegenomen in de schuldsanering. Fraudevorderingen, strafbeschikkingen en boetes en maatregelen die een rechter heeft opgelegd, mogen niet worden meegenomen in het schuldentraject. Deze vorderingen moeten dus na het afronden van het schuldentraject nog door ouders worden betaald.

Lees meer

Deel deze pagina