Ga direct naar de inhoud

Nu geen € 30.000: wat betekent dat voor uw schulden

8 april 2021 11:45

Niet alle ouders die zich bij UHT hebben gemeld, komen in aanmerking voor de Catshuisregeling. Een eerste groep ouders kreeg deze week een brief. Hierin staat dat wij op basis van de data-analyse of de handmatige toets nu geen reden zien dat de ouder in aanmerking komt voor de € 30.000. Wij sluiten echter niet uit dat deze ouder toch recht heeft op de Catshuisregeling. Daarom gaan we al deze ouders spreken en in meer detail bekijken of ze in aanmerking komen. Dit noemen we een integrale beoordeling. Die brief is dus nog geen definitief besluit. 

ouder en kind aan tafel in overleg met medewerkerWat betekent deze brief voor uw schulden?

Er zijn twee soorten schulden: publieke schulden en private schulden.

Publieke schulden zijn schulden bij de overheid. Dus bij de Belastingdienst, maar bijvoorbeeld ook bij UWV, CJIB, het CAK, DUO en de Sociale Verzekeringsbank. Voor de publieke schulden verlengen we het moratorium (de pauzeknop) totdat u uw integrale behandeling hebt gehad.

Bij private schulden gaat het niet om overheidsschulden, maar om schulden bij bedrijven. Bijvoorbeeld de energieleverancier of een bank. Als wij nu geen reden zien om u € 30.000 te betalen, dan geldt vanaf 1 mei het moratorium niet meer voor u. U moet deze private schulden bij bedrijven dus weer gaan betalen. Als bij de integrale beoordeling blijkt dat u toch in aanmerking komt voor € 30.000, dan gaat het moratorium weer in voor 1 jaar. Schuldeisers kunnen tijdens dat jaar geen beslag leggen.

Hebt u hulp nodig?

Hebt u hulp nodig bij uw schulden, neem dan contact op met uw gemeente. Uw gemeente kan u namelijk helpen met het in kaart brengen van uw schulden. Maar bijvoorbeeld ook met zorg, huisvesting, of bij zorgen om uw kinderen.

Hebt u direct hulp nodig? Kunt u niet langer wachten omdat u in acute problemen zit? Neem dan alstublieft contact op met ons Serviceteam op telefoonnummer 0800 - 2 358 358 (gratis).

Verder lezen