Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financi├źn, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Onterechte incassobrieven gedupeerde ouders

17 mei 2021 21:38

Vorige week deelden wij een lijst met gerechtsdeurwaarders met daarin de gegevens van gedupeerde en gecompenseerde ouders. Helaas hebben wij daarbij een fout gemaakt. Niet alle gedupeerde en gecompenseerde ouders of toeslagpartners stonden op die lijst.

Deurwaarders gebruiken de lijst om te weten bij welke ouders ze de pauzeknop ingedrukt moeten laten (het zogeheten moratorium). Daardoor kregen gedupeerden die schulden hebben en van ons al een positief bericht over de Catshuisregeling hadden ontvangen, plots een brief. Daarin stond dat zij hun schulden weer moesten gaan afbetalen. Dat klopt niet. Want voor alle ouders die geld van ons hebben gekregen of bericht hebben gekregen dat ze dat gaan krijgen, geldt de pauzeknop.

Voor al deze ouders is dat natuurlijk enorm schrikken. Wij bieden onze excuses aan voor deze fout. Dit had nooit mogen gebeuren. Deze fout is niet de schuld van de gerechtsdeurwaarders. Zij werken hard mee aan de uitvoering van het moratorium en helpen bij het herstellen van deze fout.

Ouders die al geld van ons hebben gekregen of bericht hebben gekregen dat ze geld van ons krijgen, hebben recht op de pauzeknop. We werken nu hard aan een nieuwe, juiste lijst. Aan de deurwaarders is gevraagd verder geen actie te ondernemen op basis van de verkeerde lijst. Ouders die een brief van een deurwaarder hebben gekregen raden we aan contact op te nemen met de deurwaarder en aan te geven dat zij wel gedupeerd zijn.

Correctie: in een eerdere versie van dit bericht stond dat ouders brieven van de deurwaarders konden negeren. Dat is echter niet verstandig. We raden ouders aan bij vragen of brieven die volgens hen niet kloppen altijd contact te zoeken met de deurwaarder.

Verder lezen