Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Toeslagen Herstel

U bent te streng behandeld

Veel ouders zijn in de problemen gekomen omdat wetgeving veel te streng was. Daardoor was de Belastingdienst ook te streng. Door die strenge regels moesten ouders bijvoorbeeld geld terugbetalen omdat ze niet hun volledige eigen bijdrage hadden betaald. Of ze moesten toeslag terugbetalen omdat hun gastouderbureau fraude had gepleegd.

Illustratie gezin aan het ontbijt

Hoe gaan we dit oplossen?

U krijgt geld terug als u in de afgelopen 15 jaar 1500 euro of meer (per toeslagjaar) moest terugbetalen omdat wij te streng waren. Dat geld is de onterecht teruggevorderde toeslag. U krijgt daarover een brief van ons.

Er is een nieuwe wet waardoor we ook de ouders kunnen terugbetalen bij wie dit al vóór 2015 gebeurde. Dan kunnen we ook die ouders compenseren. Meer uitleg vindt u in de video Spoedwet.

Het kan zijn dat uw situatie zo ernstig is dat u dringend extra hulp nodig hebt. Dan gaan we kijken of we meer voor u kunnen doen. Voor u geldt dan mogelijk de vangnetregeling. Die regeling geldt náást uw compensatie of uw persoonlijke betalingsregeling.

Contact

Denkt u dat u onterecht toeslag moest terugbetalen? Laat het ons weten! U kunt hiervoor contact opnemen met het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Het serviceteam kijkt dan samen met u wat we voor u kunnen doen.

Het nummer is gratis te bellen via 0800-2 358 358. Het Serviceteam is doordeweeks bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Serviceteam Gedupeerden

0800 - 2 358 358
Gratis - ma t/m vr 9.00-17.00 uur

Herstel Toeslagen in Beeld