Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Toeslagen Herstel

U bent te streng behandeld

Veel ouders zijn in de problemen gekomen omdat wetgeving veel te streng was. Daardoor was de Belastingdienst ook te streng. Door die strenge regels moesten ouders bijvoorbeeld geld terugbetalen omdat ze niet hun volledige eigen bijdrage hadden betaald. Of ze moesten toeslag terugbetalen omdat hun gastouderbureau fraude had gepleegd.

Illustratie gezin aan het ontbijt

Hoe gaan we dit oplossen?

U krijgt geld terug als u in de afgelopen 15 jaar 1500 euro of meer (per toeslagjaar) moest terugbetalen omdat wij te streng waren. Dat geld is de onterecht teruggevorderde toeslag. U krijgt daarover een brief van ons.

Er is een nieuwe wet waardoor we ook de ouders kunnen terugbetalen bij wie dit al vóór 2015 gebeurde. Dan kunnen we ook die ouders compenseren. Meer uitleg vindt u in de video Spoedwet.

Als uw situatie ernstig is, maar u valt buiten alle bestaande regelingen, dan gaan we kijken of we toch nog iets voor u kunnen doen. Voor u geldt dan mogelijk de vangnetregeling. De voorwaarden voor de vangnetregeling werken we nog verder uit, samen met de regering. Zodra er meer duidelijkheid over is, laten we dat weten.

Contact

Denkt u dat u onterecht toeslag moest terugbetalen? Laat het ons weten! U kunt hiervoor contact opnemen met het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Het serviceteam kijkt dan samen met u wat we voor u kunnen doen.

Het nummer is gratis te bellen via 0800-2 358 358. Het Serviceteam is bereikbaar ma t/m do tussen 8.00 en 20.00 uur, vr tussen 8.00 en 17.00 uur.

Serviceteam Gedupeerden

0800 - 2 358 358
Gratis - ma t/m do 8.00-20.00 uur, vrij 8.00-17.00 uur.

Wie kijken mee?

Herstel Toeslagen in Beeld