Ga direct naar de inhoud

Ouders in gesprek met de staatssecretaris

4 september 2020 17:09

Staatssecretaris Van Huffelen voert persoonlijke gesprekken met gedupeerde ouders. Zij wil graag zelf van ouders horen wat de toeslagenaffaire voor hun betekent. Hebt u zich opgegeven voor een gesprek met de staatssecretaris? Dan krijgt u een uitnodiging.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen in gesprek met ouders. Foto: Arie Kievit.

Foto: Arie Kievit.

Gedupeerde ouders die graag een gesprek wilden, konden zich opgeven. Tot nu meldden 307 ouders zich hiervoor aan. Ze wilden graag een persoonlijk gesprek met de staatssecretaris. Er zijn nu 150 persoonlijke gesprekken gevoerd. We hebben begrepen dat veel ouders het een prettig gesprek vonden.

Hoe gaat zo'n gesprek?

Als u zich hebt aangemeld, krijgt u een uitnodiging.  De staatssecretaris voert de gesprekken per regio. U hebt het gesprek samen met de staatssecretaris en uw persoonlijk zaakbehandelaar. De plek is een gebouw van de gemeente.

Na het gesprek kunt u ook nog praten met een hulpverlener van de gemeente. Hij of zij kan u helpen waar de Belastingdienst dat niet kan. Als u bijvoorbeeld vragen hebt over (psychische) hulp, wonen, schuldhulp of werk.

Kan ik mij nog aanmelden?

Ja, dat kan. Maar er zijn op dit moment ruim 150 wachtende ouders voor u. Het kan dus even duren voor u aan de beurt bent.

Hoe meld ik mij aan?

Als u ook een gesprek wilt met de staatssecretaris, zegt u dat tegen uw persoonlijk zaakbehandelaar. Hebt u nog geen persoonlijk zaakbehandelaar? Dan kunt u zich aanmelden bij het Serviceteam op telefoonnummer 0800 - 2 358 358 (gratis).

De staatssecretaris over de gesprekken met ouders

Ouderpanel kinderopvangtoeslag

Het Ouderpanel vertegenwoordigt gedupeerde ouders. Er is een speciale groep van ouders die zich inzetten voor andere ouders die te maken hebben met de problemen met de kinderopvangtoeslag. Deze groep heet het Ouderpanel. Er zitten 12 ouders in het Ouderpanel. Zij geven advies aan de staatssecretaris en de Belastingdienst.