Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Toeslagen Herstel

Ouders met acute problemen als eerst aan de beurt, vanaf 1 november grotere groepen ouders

11 september 2020 11:37

Sinds de eerste uitbetalingen aan ouders in juli, is er veel gebeurd voor het herstel bij Toeslagen. Zo zijn de eerste ouders in acute situaties geholpen, en met tientallen van hen zijn we in gesprek over een oplossing. Als de ergste nood is verlicht, gaan we door met een grotere groep gedupeerde ouders. Zo hebben 1300 ouders al contact gehad met hun persoonlijk zaakbehandelaar.

Vader, moeder en 2 dochters op bankje in gras

Er is een aantal groepen ouders benoemd, om de volgorde en de planning te bepalen:

  • Ouders in acute problemen. Deze ouders helpen we bij directe geldproblemen, bijvoorbeeld door een deel alvast aan ze te betalen. En we helpen ze met andere zaken dan geld, bijvoorbeeld bij contact met de gemeente of om te voorkomen dat ze uit hun huis worden gezet.
  • Ouders die nu niet in een acute situatie zitten, maar wel in een zeer vervelende situatie. Hen helpen we met voorrang.

Vanaf 1 november willen we grote groepen ouders gaan helpen. Ouders die zich het eerst hebben gemeld, zijn het eerst aan de beurt. Eind september komt er een uitgebreidere planning. Hierin staat welke groepen ouders wanneer kunnen worden geholpen.

En verder…

Is de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) de afgelopen tijd bezig geweest met:

  • Het helpen van ouders met acute, ingewikkelde problemen. Met deze ervaring kunnen we nu andere ouders met acute problemen helpen. Met tientallen van hen hebben we nu contact.
  • Het opstellen van een gedetailleerde planning, waarmee we hulp aan grotere groepen ouders kunnen bieden vanaf 1 november.
  • Het aanstellen van meer medewerkers om meer ouders te kunnen helpen en dossiers af te kunnen handelen.
  • Opleiding en training van medewerkers, zodat zij ouders snel en zorgvuldig kunnen helpen.
  • De vaststelling van beoordelingkaders om te kunnen bepalen voor welke regelingen ouders in aanmerking komen.
  • Het samenwerken met andere organisaties voor bredere hulp aan ouders, zoals voor wonen en werk.

Verder lezen