Ga direct naar de inhoud

Ouderwebinar 7 oktober: wie gaan we helpen, hoe en wanneer?

8 oktober 2020 14:33

Op 7 oktober organiseerde Belastingdienst Toeslagen een online bijeenkomst (webinar) voor ouders die zijn gedupeerd door de toeslagenaffaire. Zo’n 2000 mensen deden mee met het webinar. Hebt u het webinar gemist? Het is terug te kijken via de website, net als het vorige webinar voor ouders van 8 juli.

Het webinar was bedoeld om ouders bij te praten over alle laatste ontwikkelingen bij het herstel van de kinderopvangtoeslag. Waaronder:

2000 vragen

In de studio waren staatssecretaris Alexandra van Huffelen, de voorzitter van het Ouderpanel Arre Zuurmond, Jeroen Feddema van de gemeente Rotterdam en Julien Spliet en Anne Coenen van de herstelorganisatie. Ouders konden hen online vragen stellen. Dat gebeurde dan ook veel. Er werden meer dan 2000 vragen gesteld. Er keken ruim 2000 ouders naar het webinar. Zij waardeerden het webinar met gemiddeld een 7,8.

Ouders hadden vooral vragen over wanneer ze aan de beurt zijn, wat ze van hun persoonlijk zaakbegeleider kunnen verwachten en waar ze terecht kunnen als ze onmiddellijk hulp nodig hebben. Een deel van de vragen kon direct worden beantwoord in de studio, bijvoorbeeld omdat er meerdere vragen waren over één onderwerp. Maar dat lukte niet met alle 2000 vragen. Daarom publiceren we binnenkort een overzicht van de meestgestelde vragen uit het webinar op deze website.

Webinar terugkijken

Dit webinar en alle vorige webinars kunt u terugkijken via de pagina Webinars.

Nu nog vragen?

Hebt u naar aanleiding van het webinar nog vragen? Of hebt u zich nog niet bij ons gemeld en wilt u dat wel graag doen? Neem dan contact op met het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag.