Ga direct naar de inhoud

Over UHT en de aanpak van het herstel

Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen is opgericht om schade aan gedupeerde ouders te vergoeden en zo nodig hulp te organiseren. Dat gebeurt op basis van wet- en regelgeving.

Gemeenten

Gemeenten zijn een belangrijke partner bij het herstel.  Er is in elke gemeente een vaste hulpverlener voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslag

Commissies

Er zijn 3 commissies die kijken of het herstel van de kinderopvangtoeslag goed gebeurt.

Kritische volgers

Verschillende organisaties helpen, denken en kijken kritisch mee naar het herstelproces.

Overige organisaties

Er zijn nog veel meer organisatie en websites die helpen, meedenken en informatie geven.

Uitvoeringsorganisatie

De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) is een apart onderdeel van Toeslagen. Het is speciaal opgericht om het herstel te verzorgen.

Ons verhaal

In deze serie vertellen medewerkers van UHT over hun werk.

Werken bij UHT

Elke dag werken we samen met gedupeerde ouders, schuldeisers, gemeenten en andere organisaties om de schade van gedupeerden te herstellen.

Nieuws

17 november 2022

Voorzitter Ouderpanel stopt

17 november 2022

Michiel Grauss stopt half januari 2023 als voorzitter van het Ouderpanel Kinderopvang. Het Ministerie van Financiën voert gesprekken met mogelijke opvolgers.

16 november 2022

Serviceteam weer bereikbaar

16 november 2022

De storing waardoor het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag niet bereikbaar was, is voorbij. Het Serviceteam is dus weer bereikbaar.

10 november 2022

Belactie voor mogelijk gedupeerde ouders die zich nog niet gemeld hebben

10 november 2022

Veel mensen hebben zich inmiddels bij UHT aangemeld als (mogelijk) gedupeerde van de kinderopvangtoeslag. Het blijkt dat een deel van de ouders* die eerder kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, zich nog niet hebben aangemeld. UHT heeft deze ouders, die misschien recht hebben op compensatie,…