Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Planning integrale behandelingen

1 juni 2021 15:43

Eerder hebben wij ouders gemeld dat wij vanaf 1 juni meer bekend zouden maken over de planning van de integrale beoordeling. In het commissiedebat met de Tweede Kamer op 27 mei meldde staatssecretaris Van Huffelen dat zij de planning op 22 juni met de Kamer deelt in de 7e voortgangsrapportage. Op dat moment delen we de planning ook hier op de website.

De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) werkt hard aan het herstel voor ouders die gedupeerd zijn door de problemen bij de kinderopvangtoeslag. Ouders die zich bij de UHT melden, krijgen binnen 6 maanden te horen of wij nu een reden zien waarmee zij in aanmerking komen voor de Catshuisregeling en uitbetaling van €30.000. Dat gebeurt op basis van de lichte toets. Later volgt een uitgebreidere toets, de integrale beoordeling. Dan krijgt een ouder een persoonlijke zaakbehandelaar. Die kijkt samen met de ouder naar de persoonlijke situatie en wat er in het verleden is gebeurd. Wanneer blijkt dat de ouder recht heeft op meer dan €30.000 wordt het resterende bedrag ook vergoed volgens de meest ruimhartige compensatieregeling.

We kijken op volgorde van aanmelding naar de persoonlijke situatie van ouders. We houden u zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste stand van zaken op de pagina Planning Herstel. We zullen die pagina ook regelmatig voorzien van nieuwe informatie en data rondom de planning.