Ga direct naar de inhoud

Planning van de integrale beoordeling loopt uit

Publicatiedatum 26-01-2022, 10:01 | Laatste update 22-06-2022, 13:20

UHT heeft een planning wanneer ouders naar verwachting aan de beurt zijn bij de integrale beoordeling. Deze planning loopt voor een aantal ouders uit. Ons Serviceteam gaat deze ouders de komende week bellen. In onze vorige planning stond dat de integrale beoordeling van ouders met een aanmelding tot en met 22 december 2020 voor eind februari 2022 opgepakt zouden worden. Bij de meesten is dat ook gebeurd. Helaas moeten sommige ouders nog 1-3 maanden langer wachten.

Bekijk de actuele planning van de  integrale beoordelingen

De ouders die zich in 2021 hebben aangemeld krijgen vanaf half 2022 een integrale beoordeling. Er hebben zich veel ouders aangemeld in 2021, ongeveer 35.000. De integrale beoordelingen van deze ouders zullen daarom meerdere jaren in beslag nemen. Na de Herijking maken we een planning voor deze groep ouders.

Waarom loopt de planning uit?

We vinden het zeer vervelend dat ouders langer moeten wachten op hun integrale beoordeling. We willen graag zo snel mogelijk helpen. Ook willen we zorgvuldig helpen en het hele verhaal van de ouder horen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat ouders een nieuwe start kunnen maken. Dit kost tijd en deze tijd nemen we ook graag. Om voldoende tijd te kúnnen nemen, hebben we onze teams uitgebreid. Helaas kost het aannemen en inwerken van nieuwe mensen aannemen meer tijd dan we dachten.

Processen verbeteren

Naast voldoende tijd nemen en meer mensen aannemen, kijken we voortdurend hoe we onze processen kunnen verbeteren. Zo hebben we nog een keer goed gekeken naar de contactmomenten die een ouder met UHT heeft gehad. En of een van deze contactmomenten ook gezien wordt als een aanmelding. Daaruit bleek dat ongeveer 1100 ouders eerder aan de beurt komen voor de integrale beoordeling. We verwachten deze ouders vanaf mei 2022 in behandeling te nemen.

Hebt u op korte termijn toch hulp nodig?

De wachttijd kunnen we – als we alle ouders zorgvuldig willen helpen - niet verkorten. Wij blijven in de tussentijd wel hulp bieden. Als uit de lichte toets naar voren is gekomen dat u gedupeerde bent, dan ontvangt u € 30.000,- en starten we met het oplossen van uw schulden.

Hebt u op dit moment problemen met geld, uw gezin, woning, werk of gezondheid? Dan kan uw gemeente helpen. Elke gemeente heeft een vaste hulpverlener voor zaken over de Kinderopvangtoeslag. De juiste contactgegevens bij uw gemeente kunt u opvragen bij het Serviceteam.

Heeft u dringend hulp nodig? Dan komt u misschien in aanmerking voor een financiële noodvoorziening of een snellere behandeling. Ook dan kunt u contact opnemen met het Serviceteam.

We doen er alles aan om gedupeerden goed te helpen. Soms duurt het langer dan dat we van tevoren denken. Daarom is de planning nooit helemaal zeker. Deze kan nog veranderen.

Houd onze website en social media daarom goed in de gaten.

 

Deel deze pagina