Ga direct naar de inhoud

SBN belt ouders waarvan pauzeknop afloopt

Publicatiedatum 08-02-2022, 9:01 | Laatste update 22-06-2022, 13:20

Bij sommige ouders vervalt in februari de pauzeknop. Omdat nog niet alle ouders hun private schulden hebben doorgeven, belt SBN (Sociale Banken Nederland) momenteel alle ouders waarvan de pauzeknop in februari afloopt.

Hoe werkt de pauzeknop?

Op het moment dat gedupeerde ouders € 30.000 of meer krijgen, gaat de pauzeknop in. Dit betekent dat zij een jaar lang deze schulden niet hoeven af te lossen. Dit geeft de herstelorganisatie de tijd om zoveel mogelijk schulden voor de ouder op te lossen.

Niet alle schulden doorgegeven aan loket private schulden

Nog niet alle ouders hebben hun private schulden doorgeven aan het loket private schulden. Ook niet de ouders waarvan de pauzeknop in februari vervalt. Omdat het belangrijk is dat wel te doen, belt SBN alle ouders waarvan de pauzeknop afloopt.

Wat als een ouder wordt gebeld?

Wordt een gedupeerde ouder gebeld door SBN? Dan kan dat dit betekenen:

  • De ouder heeft nog geen tijd gehad om de schulden door te geven aan het loket private schulden. SBN biedt de ouder aan om meteen samen de schulden door te geven. Wil de ouder dit niet, dan adviseert SBN de ouder om de schulden snel door te geven aan het loket. Zo voorkomt de ouder dat de gerechtelijke deurwaarder namens de schuldeiser beslag legt op bijvoorbeeld het inkomen of een auto.
  • De ouder heeft de private schulden al doorgegeven. De ouder hoeft dan verder niets te doen.
  • De ouder heeft geen private schulden. Ook dan hoeft de ouder niets te doen.

Een schuld vergeten of ontvangt de ouder een herinnering?

Als een ouder er later achter komt dat hij of zij een schuld nog niet heeft doorgegeven, dan kan deze nog worden doorgegeven aan het loket private schulden. Ook als de ouder een herinnering of aanmaning krijgt voor een schuld, kan hij of zij deze nog doorgeven.

Hebt u ook private schulden?

Geef deze zo snel mogelijk door aan het loket private schulden. Hebt u hulp nodig? Neem dan contact op met uw gemeente.

Verder lezen

Deel deze pagina