Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Schulden bij een zorgverzekeraar

15 september 2021 11:32

Door de problemen met de kinderopvangtoeslag kunnen veel ouders premies voor de zorgverzekering niet meer betalen. Aanvullende zorgverzekeringen zijn hierdoor gestopt. En sommige ouders zijn hierdoor in een wanbetalersregeling terecht gekomen. Hierdoor moeten zij een hogere premie aan het CAK betalen. De Belastingdienst wil dat gedupeerde ouders snel weer de normale premie gaan betalen en weer een aanvullende verzekering af kunnen sluiten als zij dat willen.

Heeft u uw zorgpremie 6 maanden of langer niet betaald? Dan wordt u aangemeld bij het CAK. Dit is een publieke dienstverlener die in opdracht van het ministerie van VWS regelingen uitvoert, zoals de wanbetalersregeling voor de zorgverzekering. Als u aangemeld bent bij het CAK moet u een bestuursrechtelijke premie betalen van €147,80 per maand. U blijft wel verzekerd bij de zorgverzekeraar waar u uw verzekering heeft afgesloten. U gaat pas weer de normale premie betalen als u uw schuld bij de verzekeraar hebt afbetaald. Ook als u afspraken over betaling hebt gemaakt, gaat u weer de normale premie betalen.

Ook schulden bij een zorgverzekeraar worden zoveel mogelijk opgelost

We hebben afgesproken dat we de publieke schulden van gedupeerde ouders zoveel mogelijk kwijtschelden en private schulden zoveel mogelijk oplossen. Dit geldt dus ook voor schulden bij een zorgverzekeraar.

Lees meer over schulden bij een zorgverzekeraar