Ga direct naar de inhoud

Tweede serie uitbetalingen 750 euro vóór kerst

14 december 2020 15:20

Veel ouders wachten al lang op herstel door de Belastingdienst/Toeslagen. Als tegemoetkoming voor het wachten krijgen zij 750 euro. Ruim 8600 ouders hebben de tegemoetkoming op 23 november al ontvangen. Dat gaat om de groep ouders die zich voor 1 november 2020 had aangemeld voor herstel. Vóór de kerst volgt een tweede serie uitbetalingen.

Deze tweede serie uitbetalingen is bestemd voor:

  1. Ouders die zich vóor 1 november bij ons hadden gemeld, maar van wie op 23 november geen rekeningnummer bij ons bekend was. Hebben zij hun rekeningnummer inmiddels doorgegeven? Dan krijgen zij de tegemoetkoming nu alsnog.
  2. Ouders die op 1 maart 2020 een schuld bij ons hadden, waarvan de terugbetaling in maart is stopgezet. Deze groep kreeg toen te horen dat de Belastingdienst hun situatie opnieuw ging bekijken. Veel van hen hebben zich niet actief aangemeld voor herstel. Maar zij wachten wel al lange tijd en hebben dus ook recht op de vergoeding.
  3. Ouders die eerder onterecht bericht kregen dat wij geen fouten hebben gemaakt in hun onderzoek. Inmiddels is vastgesteld dat er wél fouten zijn gemaakt. Deze ouders hebben zich vaak nog niet aangemeld voor herstel. Maar hebben daar wel recht op. En dus ook op de vergoeding.

Deze ouders ontvangen hierover deze of volgende week een brief.

Laatste betalingen in januari 2021

Een kleine groep ouders krijgt het geld misschien pas in januari 2021. Dat gaat bijvoorbeeld om:

  • Ouders van wie geen rekeningnummer bekend is, en die hun nummer niet op tijd aan ons doorgeven. Deze ouders krijgen een brief, waarin wij hen vragen het nummer zo snel mogelijk door te geven. Of ze hebben die brief al gehad. Uw rekeningnummer doorgeven kan digitaal via Mijn Toeslagen. Of met het formulier dat bij de brief zit.
  • Ouders van wie andere gegevens ontbreken. Bijvoorbeeld het BSN. Dit gaat vaak om ouders die bijvoorbeeld door andere organisaties bij ons zijn aangemeld. Zoals BOinK. Die ouders proberen we te bereiken met hulp van deze organisaties.
  • Situaties waarin de ouder is overleden. Dan moeten wij uitzoeken hoe we de erfgenamen kunnen betalen.

Geen tegemoetkoming ontvangen?

Ouders die voor kerst geen geld hebben ontvangen en wel recht menen te hebben op de vergoeding kunnen contact opnemen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Wij kijken dan na wat er aan de hand is.

Verder lezen