Ga direct naar de inhoud

Uw persoonlijk zaakbehandelaar

Uw persoonlijk zaakbehandelaar begeleidt u door het herstelproces: van intakegesprek tot de beschikking en betaling. Hij/zij is tijdens het traject bereikbaar voor vragen. Als het nodig is, brengt de persoonlijk zaakbehandelaar u in contact met uw gemeente voor aanvullende hulp en ondersteuning.

Alle persoonlijk zaakbehandelaars hebben een intensieve training gevolgd. Zij kunnen zich goed inleven in uw situatie en waren niet eerder betrokken bij problemen met de kinderopvangtoeslag. Ze hebben de problemen niet veroorzaakt. De persoonlijk zaakbehandelaars werken samen met andere deskundigen binnen de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) . Zo kunnen wij u het beste helpen.

Wat doet een persoonlijk zaakbehandelaar?

Rano Lerrick legt uit wat een persoonlijk zaakbehandelaar doet:


Contact wanneer u wilt

Met uw persoonlijk zaakbehandelaar spreekt u af of hoe vaak u contact wilt hebben. Uiteraard kunt u later uw keuze nog aanpassen.

Als u een andere persoonlijk zaakbehandelaar wilt

De persoonlijk zaakbehandelaar is uw aanspreekpunt in het hele herstelproces. Het is belangrijk dat u een klik hebt. Bent u ontevreden over uw persoonlijk zaakbehandelaar? Of wilt u om een andere reden wisselen van persoonlijk zaakbehandelaar? Dat kan.

Vragen over uw dossier

Ook als u uw dossier hebt opgevraagd, neemt een persoonlijk zaakbehandelaar contact met u op. Samen met uw persoonlijk zaakbehandelaar bespreekt u hoe wij u het beste kunnen helpen. Hebt u een bepaalde vraag? Of bent u misschien beter geholpen met een samenvatting van uw dossier dan met uw hele dossier?

U hebt geen dossier nodig om recht te hebben op een compensatieregeling. We weten dat u vaak vragen hebt die alleen gaan over uw persoonlijke situatie. Of u bent alleen op zoek naar een bepaald onderwerp uit uw dossier. Wij denken dat we u beter van dienst zijn als we samen kijken op welke vragen u antwoorden zoekt.

Bellen op volgorde

Ouders die zich als eerste hebben aangemeld, worden het eerst gebeld. Uw persoonlijk zaakbehandelaar belt u als u aan de beurt bent. U hoeft dus zelf niets te doen. Bekijk de planning van de hersteloperatie.

Direct hulp nodig?

Het kan zijn dat uw situatie zo ernstig is dat u dringend extra hulp nodig hebt. Bel ons dan direct. Het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag kijkt samen met u wat we voor u kunnen doen.

Verder lezen

Deel deze pagina