Ga direct naar de inhoud

Schuldeisers inlichten

Publicatiedatum 05-07-2021 | Laatste update 04-05-2022

Hebt u schulden door de problemen met de kinderopvangtoeslag en hebt u €30.000 gekregen, dan worden uw publieke en private schulden voor 1 jaar gepauzeerd. Voor publieke schulden gebeurt dit automatisch, daar hoeft u niets voor te doen. Private schuldeisers kunt u inlichten met een speciale code. Deze code ontvangt u nadat u €30.000 hebt gekregen.

Ouders die minimaal €30.000 hebben gekregen, krijgen een brief. In deze brief staat informatie over de pauzeknop een speciale code voor private schuldeisers. Zit u in de Wsnp of Msnp, dan krijgt u een aparte brief.

Private schuldeisers weten niet wie schulden heeft gekregen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Met de speciale code kunnen schuldeisers controleren of u gedupeerd bent, en zo ja, uw schulden bij hen pauzeren.

Publieke organisaties weten al van uw situatie

Publieke organisaties (de overheid), gemeenten en waterschappen, het UWV, het CAK, DUO, de Sociale Verzekeringsbank en de Raad voor Rechtsbijstand weten al of u gedupeerd bent. Toeslagen deelt deze informatie met hen. U hoeft de code dus niet met hen te delen.

Uw huidige toeslagpartner ontvangt later een eigen brief met code die hij of zij kan doorgeven aan zijn of haar schuldeisers.

Let op: Deze code is niet bedoeld om uw schulden op te lossen.

Verder lezen

Deel deze pagina