Ga direct naar de inhoud

Vergoeding van 750 euro zo snel mogelijk overgemaakt

19 november 2020 17:40

Alle situaties van de ouders die zich hebben aangemeld opnieuw beoordelen, kost veel tijd. Meer tijd dan wij hadden gedacht. Veel ouders hebben lang gewacht op duidelijkheid, of wachten nog steeds. Daarom heeft staatssecretaris Van Huffelen besloten om alle ouders die zich voor 1 november hebben aangemeld voor een herbeoordeling een vergoeding van 750 euro te geven. Dat doet zij op verzoek van de Tweede Kamer.

De 750 euro is een vergoeding, en wordt niet verrekend met andere bedragen zoals de compensatie of andere schulden bij de Belastingdienst. Ouders hoeven deze vergoeding nooit terug te betalen.

De vergoeding gaat naar alle 9500 ouders die zich vóór 1 november 2020 bij de Herstelorganisatie Toeslagen hebben gemeld voor herbeoordeling. Zij krijgen een brief en hoeven zelf geen actie te ondernemen. Wij maken het geld zo snel mogelijk naar de ouders over.

Geen rekeningnummer bekend?

Van een kleine groep ouders is geen rekeningnummer bekend. Deze ouders krijgen een brief met de oproep hun rekeningnummer zo snel mogelijk door te geven. Dat kan via de website van de Belastingdienst (Mijn Toeslagen) of met een formulier dat bij de brief zit.

Wij willen ook deze groep ouders graag zo snel mogelijk uitbetalen. Hoe eerder wij de rekeningnummers weten, hoe sneller we het geld kunnen overmaken.

Schuldsanering

Ouders die in een schuldsaneringstraject zitten raden wij aan om de situatie met hun bewindvoerder te bespreken. De 750 euro is een vergoeding voor het lange wachten. Deze vergoeding is niet bedoeld als aflossing voor schulden. Van Huffelen: ‘Wij zijn bezig om recht te zetten wat er is misgegaan met de kinderopvangtoeslag. Dit najaar heb ik verteld dat dit langer duurt dan gedacht. Daar wil ik graag wat tegenover stellen.’

De staatssecretaris heeft bewindvoerders opgeroepen ervoor te zorgen dat hun cliënten het geld zelf mogen houden. Wij kunnen helaas niet garanderen dat dat altijd lukt.

Verder lezen

Lees meer over de vergoeding van 750 euro.