Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Toeslagen Herstel

Vergoeding voor het wachten (750 euro)

Illustratie van thuiswerkende moeder met kind aan tafel

Alle situaties van de ouders die zich hebben aangemeld opnieuw beoordelen, kost veel tijd. Meer tijd dan wij hadden gedacht. U hebt misschien lang moeten wachten op duidelijkheid. Of u wacht nog steeds. Dat vinden wij heel vervelend. Als vergoeding voor het lange wachten krijgt u daarom 750 euro.

De 750 euro is een vergoeding. Dat betekent dat dit bedrag:

  • niet wordt verrekend met de compensatie of tegemoetkoming waar u recht op hebt
  • niet wordt verrekend met andere schulden bij de Belastingdienst, als u die heeft
  • los staat van hulp voor ouders in een acute situatie, zoals een eerste betaling of een noodvoorziening.

U hoeft dit bedrag nooit terug te betalen.

Kom ik in aanmerking voor de vergoeding?

Hebt u zich voor 1 november 2020 bij ons gemeld? Dan hebt u recht op de vergoeding. Ook als uw situatie dit jaar al opnieuw beoordeeld is. En als u al een compensatie hebt gekregen.

Wat moet ik doen om de vergoeding te krijgen?

Niets. U krijgt vanzelf een brief. Daarin staat meer informatie over de vergoeding en uw rekeningnummer.

Wij versturen deze brieven zo snel mogelijk. Dat gaat in delen, dus niet alle ouders krijgen de brief op hetzelfde moment.

Uw rekeningnummer is bij ons bekend

U krijgt het geld vanzelf overgemaakt. U hoeft daarvoor dus niets te doen.

Wij maken het geld zo snel mogelijk naar u over. Dat gaat in delen, dus niet alle ouders krijgen hun geld op hetzelfde moment.

Uw rekeningnummer is niet bij ons bekend

Van een kleine groep ouders is bij ons geen rekeningnummer bekend. Hoort u bij deze groep? Dan krijgt u ook een brief. In de brief vragen wij om uw rekeningnummer aan ons door te geven. Dat kan op verschillende manieren:

Past u uw rekeningnummer niet aan via de website of reageert u niet op de brief? Dan proberen wij nog een keer contact met u op te nemen. Wij willen graag zo snel mogelijk aan iedereen het geld overmaken. Maar dat kan pas als we alle rekeningnummers hebben.

Schuldsanering

Misschien hebt u schulden en zit u in een schuldsaneringstraject. U hebt dan een bewindvoerder en moet extra inkomsten aan hem of haar melden. Of u krijgt u het geld niet zelf. Wij raden u aan om de situatie met uw bewindvoerder te bespreken.

Wij hebben bewindvoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat u het geld zelf mag houden. Maar we kunnen niet garanderen dat dat altijd lukt.

Klopt er iets niet?

Wij zijn blij dat we u deze vergoeding kunnen geven. Daarom doen we ons best alle vergoedingen zo snel en goed mogelijk uit te betalen. Maar het is mogelijk dat we daarbij fouten maken. Mocht dat voorkomen, dan lossen we die zo snel mogelijk op. Mocht u vragen hebben of denken dat we een fout hebben gemaakt bij uw vergoeding, neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Veelgestelde vragen 750 euro

Verder lezen