Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Voor ouders in het buitenland

14 september 2021 18:29

Vrouw en kindje aan tafelWoont u niet in Nederland en is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019, zonder dat u weet waarom? En hebt u hierover nog geen contact met ons gehad? Meld u zich dan alsnog aan voor een herbeoordeling. Wij kijken dan opnieuw naar uw situatie. Aanmelden voor een herbeoordeling is altijd gratis.

Kent u ouders voor wie dit geldt? Dan vinden we het fijn als u hen dit vertelt.

U kunt op 2 manieren contact met ons opnemen:

Ons Serviceteam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur (Nederlandse tijd). U belt naar het nummer van de Belastingtelefoon Buitenland. Vraag daar om doorverbonden te worden met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.
Let op: vanuit het buitenland betaalt u belkosten.

Het kan zijn dat uw situatie zo ernstig is dat u dringend extra hulp nodig hebt. Aarzel dan niet en bel ons direct!

Aangemeld, en dan?

Wij nemen uw aanmelding voor een herbeoordeling zo snel mogelijk in behandeling. Bij de herbeoordeling kijken we of u gedupeerd bent en waar u mogelijk recht op hebt. Hebt u vragen over uw herbeoordeling? Neem dan gerust contact op met het Serviceteam.

Gedupeerd, en dan?

Bent u gedupeerd? Dan zorgen we ervoor dat u en uw gezin een nieuwe start kunnen maken. Samen met u kijken we wat daarvoor nodig is. U hebt net als gedupeerde ouders in Nederland recht op een compensatie van €30.000 (Catshuisregeling). Bij de integrale beoordeling kijken we of u recht hebt op een hoger bedrag.

Terug naar Nederland?

Misschien wilt u straks - als onderdeel van een nieuwe start – verhuizen naar Nederland. Als u deze wens hebt, geef dat dan door aan ons Serviceteam. We kijken dan samen met u welke stappen er nodig zijn.

Wilt u verhuizen naar Nederland, maar is uw herbeoordeling nog niet klaar? Dan is het belangrijk dat u, uw partner en/of uw kinderen niet zomaar naar Nederland terugkomen. Er moet dan eerst een aantal zaken worden geregeld, samen met andere instanties.

De woningnood in Nederland is groot. Als u en uw gezin teruggaan naar Nederland zonder dat wij formeel hebben vastgesteld dat u gedupeerd bent, dan is er geen garantie op passende woonruimte. Het is dus belangrijk dat alles goed geregeld is voordat u naar Nederland terugkomt.

Verder lezen