Ga direct naar de inhoud
Toeslagen Ministerie van Financiën, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Wat gebeurt er na de brief ‘geen reden voor €30.000’?

22 juni 2021 17:53

Hebt u zich vóór 15 februari aangemeld? En hebt u een brief gekregen waarin staat dat wij op basis van de lichte toets nu geen reden zien om €30.000 te betalen? Dan is deze brief nog geen definitief besluit. Wij willen graag samen met u nog goed naar uw situatie kijken. Dat noemen wij de integrale behandeling.

Wij sluiten niet uit dat u tóch recht hebt op de Catshuisregeling. Daarom gaan we met u in gesprek en onderzoeken we of u toch voor één van de regelingen in aanmerking komt.

Wat kunt u verwachten en wat kunt u zelf doen?

Hebt u vragen over de uitkomst van de lichte toets?
Dan kunt contact opnemen met het Serviceteam. Zij zetten uw vraag door naar de medewerkers van Team Nazorg. Zij zijn gespecialiseerd en getraind in de Catshuisregeling en de lichte toets.
U hoort wanneer u aan de beurt bent voor uw integrale behandeling
U krijgt daarover van ons een brief. Daarin staat wanneer wij met u contact opnemen. Als u onafhankelijke juridische hulp wilt, kunt u gratis een advocaat krijgen die u helpt tijdens de integrale behandeling. Die advocaat kunt u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Maakt u zich in de tussentijd zorgen over schulden? Dan kunt terecht bij uw gemeente. Zij kunnen u helpen. Zit u in acute nood? Dan kunt u via het Serviceteam terecht bij het brede hulpteam.
U maakt kennis met uw persoonlijk zaakbehandelaar
Uw persoonlijk zaakbehandelaar belt u zodra de integrale behandeling start. Samen bespreekt u uw situatie. Er wordt naar uw verhaal geluisterd. De afspraak met uw persoonlijk zaakbehandelaar is telefonisch, of u maakt een afspraak om elkaar te zien. Wanneer u een gemachtigde heeft, neemt uw persoonlijk zaakbehandelaar in het hele proces contact met hem of haar op.
De voorlopige uitkomst
Uw persoonlijk zaakbehandelaar vertelt u de (voorlopige) uitkomst van de beoordeling. U weet nu of u voor een regeling in aanmerking komt of niet. En zo ja, voor welke jaren u een regeling krijg. Het kan ook zijn dat u geen recht hebt op een regeling. Dan toetst de Commissie van Wijzen of deze beslissing klopt. Als u recht hebt op een regeling dan bespreekt uw persoonlijk zaakbehandelaar met u hoeveel compensatie of tegemoetkoming u krijgt en wanneer.
De uitkomst
U hoort dat de beoordeling van uw zaak is afgerond. Uw persoonlijk zaakbehandelaar legt u uit wat dan nog de mogelijke vervolgstappen zijn. Als bevestiging krijgt u een brief met de definitieve beschikking. Daarin staat nog een keer de uitkomst, en het definitieve bedrag waar u recht op hebt.
U hebt een afsluitend gesprek
U hebt een afsluitend gesprek met uw persoonlijk zaakbehandelaar. Hierin bespreken we hoe het proces is gegaan en of u nog vragen hebt. Hebt u daarna nog vragen? Bel met het Serviceteam van de Belastingdienst. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen van uw gemeente. Bijvoorbeeld als u iemand nodig hebt om u te helpen met schulden.

Hebt u zich ná 15 februari aangemeld?

Alle ouders die zich na 15 februari hebben aangemeld, krijgen binnen 6 maanden de uitkomst van de lichte toets. Wij behandelen iedereen in volgorde van aanmelding.

Verder lezen

Deel deze pagina