Ga direct naar de inhoud

Webinar 8 april 2021: over de planning, schulden en de uitbetaling van €30.000

9 april 2021 14:58

Webinar Herstel ToeslagenWe organiseren regelmatig webinars over actuele onderwerpen voor gedupeerde ouders. Het laatste webinar was op 8 april. De belangrijkste onderwerpen daarin waren: de afspraken over het kwijtschelden en verrekenen van schulden, de laatste informatie over de uitbetaling van de €30.000 en belangrijke informatie voor ouders in een WSNP-traject.

In onze webinars praten we ouders bij over de laatste ontwikkelingen bij het herstel. En proberen we zoveel mogelijk vragen die ouders hierover hebben te beantwoorden.

Zo’n 900 vragen

Alle ouders konden vooraf via onze website vragen indienen. Dat leverde meer dan 150 vragen op die we gebruikten bij de voorbereiding van het webinar.

Ouders konden de sprekers ook tijdens de uitzending online vragen stellen. De 860 ouders die naar het webinar keken, stelden samen bijna 900 vragen. Ze waardeerden het webinar met een 7,5.

Veelgestelde vragen

De vragen die ouders het meest stelden, waren:

Een groot deel van de vragen konden we direct beantwoorden tijdens het webinar. Maar dat lukte niet met alle vragen. Soms omdat ze erg persoonlijk waren. En soms omdat ouders vroegen naar onderwerpen waar we nu nog geen antwoord op kunnen geven. Zoals over de kindregeling, de regeling voor de ex-partner en de regeling voor gedupeerden zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget. Daarom werken we de informatie op deze website steeds bij.

Sprekers webinar

Op 8 april waren de sprekers staatssecretaris Alexandra van Huffelen, Anne Coenen (directeur herstelorganisatie Toeslagen), Ernestine Roeters-van Lennep (Programmamanager Herstelbeleid) en Ruud Bakker (Directeur Maatschappelijke Ondersteuning bij Gemeente Rotterdam).

Webinar terugkijken

U kunt dit webinar én alle vorige webinars terugkijken via de pagina Webinars.

Nu nog vragen?

Hebt u na het webinar nog vragen? Of hebt u zich nog niet bij ons gemeld en wilt u dat wel graag doen? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Volgend ouderwebinar op 19 mei

Op 19 mei organiseren we opnieuw een ouderwebinar. Tegen die tijd plaatsen we weer een oproep via deze website en op onze Facebookpagina. Ook dan kunt u ons vooraf weer uw vragen sturen.

Verder lezen