Ga direct naar de inhoud

Hulp van Slachtofferhulp Nederland

Publicatiedatum 10-12-2020 | Laatste update 15-04-2022

Voor veel ouders zijn de gevolgen van wat er misging bij de kinderopvangtoeslag heel ingrijpend. Zij hebben naast financiële, soms ook sociale en psychische problemen. Slachtofferhulp Nederland biedt hulp aan getroffen ouders. Deze hulp is gratis.

Als u daar behoefte aan hebt, kunt u bij Slachtofferhulp Nederland terecht voor:

  • emotionele ondersteuning,
  • praktische hulp en advies,
  • een luisterend oor,
  • doorverwijzing naar de juiste gemeentelijke hulpinstanties.

Wanneer u zich aanmeldt, wordt u ondersteund door een van de medewerkers van Slachtofferhulp Nederland. Deze zijn opgeleid in emotionele ondersteuning en het reduceren van stress. Slachtofferhulp is goed op de hoogte van de mogelijke problemen waarmee ouders kunnen kampen en kunnen daardoor snel passende hulp bieden.

Aanmelden bij Slachtofferhulp Nederland

U kunt zich online, telefonisch of via e-mail aanmelden bij Slachtofferhulp Nederland:

Een medewerker van Slachtofferhulp neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Goed om te weten

  • De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen deelt in verband met privacy geen persoonsgegevens met andere organisaties. U kunt zich daarom alleen zelf aanmelden bij Slachtofferhulp Nederland.
  • Slachtofferhulp Nederland behandelt alle informatie vertrouwelijk.
  • Ook vertegenwoordigers en ondersteuners kunnen een ouder in contact brengen met Slachtofferhulp Nederland.

Over Slachtofferhulp Nederland

Elk jaar helpt Slachtofferhulp Nederland 200.000 slachtoffers en nabestaanden hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Slachtofferhulp biedt emotionele hulp en helpt bij het aanvragen van schadevergoeding.

"Mensen kunnen nu nog steeds veel last hebben van de problemen die zijn ontstaan door de problemen rondom de kinderopvangtoeslag. Want in veel gevallen is er nog geen oplossing gevonden om de schulden af te lossen en om de emotionele problemen te verhelpen. Schaam u niet voor uw situatie en hoe u zich voelt. U kunt er niets aan doen. Het is niet raar alsnog hulp te vragen." - Slachtofferhulp Nederland

Lees verder

Deel deze pagina